Thermoblockpooler2017-04-03T08:40:31+00:00

Thermoblockpooler     Chemoform

Komplett set för byggnation av Proffs Thermoblock-Pool. Proffs Thermoblock-poolen är ett bra val för dig som vill bygga själv och är lite händig. Poolen är enkel att bygga, mycket stabil och har en fantastisk värmeisolation med ett k-värde på 0,29. Denna isolationsförmåga utklassar andra typer av pooler. I och med att värmen hålls lite längre förlängs din poolsäsong och uppvärmningskostnaden av poolen reduceras.

Köp nu

Önskas annan storlek, vänligen kontakta säljare för en offert

Kontakta oss här

  • Varumärke: Chemoform
  • Utförande: Nedgrävd
  • Form: Rektangulär
  • Färg: Blå, Carrera, Marmor, Mosaik
  • Bredd: 3m
  • Längd: 6m
  • Djup: 1,5m
  • Material: Proffs Thermoblock

Här är några förvalda storlekar

Beskrivning

Poolstommen byggs med hjälp av byggstenar med en välbeprövad istickskonstruktion. Poolstorleken är flexibel och anpassas efter dina önskemål eller trädgårdens förutsättningar. Konstruktionen med thermoblock och betong är välbeprövad och har en lång livstid som ger badglädje i många år framöver. Byggstenarna är mycket stabila och har en hög tryckfasthet. De fylls med betong när byggstenstommen är färdigställd (maskinell betongfyllning möjlig). Ingen efterbehandling av poolväggen krävs. Proffs Thermoblock-poolen är dessutom en bra lösning för sluttande tomter. Tack vare den stabila konstruktionen behöver väggen inte efterfyllas utan den kan vara fristående (iakttag armeringskrav).

Thermoblocken utmärker sig genom ett speciellt ytskikt med mycket hög tryckfasthet. Stenen är på insidan av kvalitén P80. Olika tryck eller slag kan orsaka synliga bulor i mjukare sten och därför kräver en mjuk sten oftast en extra plexiglasskiva. Tack vara skikten med tryckfastheten P80 på insidan är en plexiglasskiva inte nödvändig i Proffs Thermoblock-poolen. Speciella slutelement gör avslutning i hörnen enkelt. I poolpaketet ingår respektive mängd thermoblock P80 och slutelement.
En tålig och slitstark liner ingår i alla poolpaket. Dess tjocklek på 0,8 mm och en hög standard i produktionsprocessen garanterar en bra kvalité. Linern monteras med hjälp av en snäpp-in list. Det är en elegant och bekväm lösning där linern hängs i direkt på insidan av poolväggen. Även snäpp-in listen av aluminium ingår i alla Proffs Thermoblock-poolpaket.
Mellan Thermoblocken och poollinern fästs en skyddsmatta. Det ger en angenäm känsla när man går på botten och även en mjukare känsla på poolväggarna. Skyddsmattan skiljer och skyddar därmed linern från byggstenarna. Filt i tjocklek 500 g/m2, levereras med bredd 150 cm.

Detta ingår:

– Thermoblock-massiva byggstenar, P80
– Poolliner (tjocklek 0,8 mm) och snäpp-in list
– Skyddsmatta för botten och väggar
– Inbyggnadsdelar i ABS, bräddavlopp, inlopp, väggenomföring
– Rördelar för montage, samt ändamålsenligt lim och rengöringsvätska för monteringen
– Sandfilteranläggning
– Rostfri stege

Övergripande beskrivning av hur poolen monteras

– Utgrävning av en grop. Tänk på att du behöver ha ca 60 cm plats på alla sidor (räknad från poolens yttermått) för att kunna arbeta obehindrad.
– Byggnation av bottenplatta
– Thermoblock-byggstenar byggs upp på betongplattan
– Armeringsjärn monteras samtidigt (ingår ej)
– Inbyggnadsdelar monteras
– Thermoblock-stommen fylls med betong (betong ingår ej), kan fyllas maskinellt, med en fallbroms
– Skyddsmattan limmas på insidan
– Snäpp-in listen monteras och poollinern hängs in
– Montering av flänsar på inbyggnadsdelarna
– Rördragning och installation av sandfilteranläggningen
– Återfyllning och fyllning av poolen med vatten